سلام به همگی، امیدوارم که عالی باشید
اگه نمیدونید جریان چیه پست آشپزی ۱ رو بخونید.
دفعه ی قبل حدیث عزیزم گفت که دلمه ی برگ مو دوست داره و خب منم گفتم با یه تیر دو نشون بزنم هم حدیث و هم سکوت عزیزم از این پست استفاده کنن.
دلمه ی برگ مو غذای ساده ایه که طرفدار هم زیاد داره و الان که فصلشه میتونید تهیش کنید. البته بگم که من خودم خیلی طرفدارش نیستم:)
خب بریم که آشپزی رو شروع کنیم:)
اول بگم که اینجا من مقدار دقیق مواد رو نمینویسم چون که ما همیشه مقدار زیاد تهیه میکنیم و میذاریم فریزر و هر وقت هوس کردیم استفاده میکنیم، به شما هم توصیه میکنم همین کارو بکنید، اما خب یه مقدار حدودی که واسه چهار نفر کافی باشه رو میگم.
مواد لازم:
برگ مو( برگ انگور)، برنج( یک پیمانه)، لپه( یک پیمانه)، پیاز(یک عدد بزرگ)، گوشت چرخ کرده( ۲۰۰ گرم)، سبزی دلمه( ۲۰۰ گرم شامل انواع سبزی های معطر مثل ریحون، ترخون، جعفری، مزره و ...)، بسته به سلیقتون رب انار یا رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل و زردچوبه و روغن.
یه مقدار حدودی و نسبتی بخوام بگم اینطوره که مقدار برنج و لپه و گوشت تقریبا باید برابر باشه و میتونه بسته به ذائقه تون کمتر و بیشتر کنید هر کدوم رو.
اول از همه پیازارو خورد میکنید و سرخ میکنید و گوشت رو هم همراش تفت میدید.
برنج و لپه ای که چند ساعتی خیس خوردن رو نیم پز میکنید و وقتی آبکش کردید و آبش کشیده شد به پیاز و گوشت اضافه میکنید.
همزمان سبزی هایی که کاملا ریز خورد شدن رو هم اضافه کنید و چند دقیقه ای تفت بدید و بعدش بسته به سلیقتون رب انار یا رب گوجه و ادویه ها رو به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید( به نظرم اگه اینجا رب گوجه اضافه کنید بهتره)
ظرف رو از روی گاز بردارید تا سرد بشه.
حالا برگ مو هارو بریزید تو قابلمه ای که آبش جوش اومده و بذارید سه چهار دقیقه بجوشه و بعدش از تو آب دربیارید و بریزید تو آبکش تا آبش کشیده بشه.
حالا برگ ها رو یکی یکی بردارید و تقریبا به اندازه ی دو قاشق از مواد رو وسط برگ ها بریزید و گوشه های برگ رو جمع کنید تا به شکل بقچه دربیاد. میتونید مواد رو به شکل باریک و دراز رو برگ بریزید و برگ رو رول کنید و اصطلاحا به شکل سیگاری دلمه ها رو درست کنید( که البته من خودم شکل بقچه ای رو بیشتر دوست دارم)
اگه برگ هاتون خیلی باز بود میتونید دو تا برگ رو روی هم بذارید.
وقتی که همه مواد تموم شد میتونید دلمه هارو بذارید تو فریزر و هر وقت خواستید بیارید بیرون.
حالا یه قابلمه یا ماهی تابه رو بردارید و با چند تا برگ کفشو بپوشونید، بعد دلمه ها رو به صورت کاملا فشرده روی برگ ها بچینید.
یه مقدار رب انار یا رب گوجه یا سرکه یا آبلیمو رو بسته به ذائقتون همراه با یکم ادویه تو یه لیوان آب جوشیده حل کنید و بعد بریزید روی دلمه ها.
یه بشقاب رو به صورت دمر بذارید رو دلمه ها تا تکون نخورن، در ظرفتون رو بذارید و اول شعله رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد ولی سریع حرارتو کم کنید تا دلمه ها بپزن و آبش تموم بشه.
تو این مرحله من خودم ترجیح میدم اول از رب انار و اگه نبود رب گوجه استفاده کنم.
میتونید هر بار یه کدوم رو امتحان کنید تا ببینید کدومو دوست دارید.
میشه موقع پخت چند تا آلوچه هم بین دلمه ها بذارید تا بپزه.
در نهایت وقتی دلمه ها رو به آرومی درآوردید و تو دیس گذاشتید میتونید روشون زرشک هم بریزید.
امیدوارم که مفید بوده باشه و ممنون از توجهتون:)