سلام سلام
خب این بار با یه پست متفاوت در خدمتتونم:)
آشپزی چون جزو هنر ها میباشد و من از هر هنری لدت میبرم، اینه که بسیار بهش علاقه دارم و طرفدارشم.
از اونجایی که جمعی از ما دوستان مجازی یک عدد دوست مجازی به نام سکوت شلوغ داریم و دوباره از اونجایی که دوست نامبرده تمام وقتش رو صرف فعالیت های فوق برنامه مینموده :) و وقت برای آشپزی نداشته بوده:) بسیج شدیم تا طی یک سلسله پست های انتحاری اندکی آشپزی به دوست جهادیمون بیاموزیم:)
آموزش این جلسه ی مااا تهیه ی ژله می باشد، چون که اخیرا تهیشون کردم و عکساشو دارم فعلا اینارو میذاریم تا دفعه ی بعد که غذا درست کردم آموزش غذا رو هم میذاریم.
و اینم بگم که شاید خیلیا و حتی خود سکوت بلد باشن ولی خب من طوری توصیح دادم که اگه کسی کلا بلد نبود بتونه استفاده کنه:)
برای تهیه ی این ژله به سه نوع ژله نیاز داریم که آلوئه ورا حتمیه و دو رنگ دیگه طبق سلیقتون.
معمولا برای یک بسته ی کامل یک لیوان آب داع و یک نصفه آب سرد نیازه، حالا اگه نخواستیم کل بسته رو استفاده کنیم چی؟ اینجور مواقع معمولا به ازای یه نصف لیوان سه قاشق پودر ژله استفاده میکنیم.
اینجا دو تا ظرف نیاز داریم که یکیش کوچکتره و تو اون یکی جا میشه و از قبل دوتاشونو چرب میکنیم.
اول از همه ژله ی رنگیمون که واسه من آناناس بوده رو به اندازه ی سه تا قاشق تو نصف لیوان اب( لیوان فرانسوی)حل میکنیم و تو ظرف کوچکترمون میریزیم و میذاریم ۲۰ دقیقه تو فریزر و بعدش درمیاریم و میداریم تو یخچال.
حالا یه بسته پودر آلوئه ورا رو تو نصف لیوان آب کاملا حل میکنیم و همراه یه لیوان شیر میذاریم کنار تا به دمای محیط برسن.
تا سرد بشه حدودا نیم ساعتی طول میکشه.بعد از اینکه هم دما شدن شیر رو به ژله اروم اروم اضافه میکنیم تند تند هم میزنیم، اگه هم دما نشن شیر بریده بریده میشه و خراب میشه.
تا اینجا باید ژله ی آناناس حدود ۴۵ دقیقه ای تو فریزر و یخچال مونده باشه.
حالا یه مقدار از ژله ی سفید رو تو ظرف بزرگمون میریزیم و میذاریم ۱۵ دقیقه تو فریزر تا خودشو بگیره، حواستون باشه بیشتر نشه.
بعدش دوتا ژله هامونو میاریم بیرون، ژله ی آناناس رو درمیاریم و میذاریم وسط ظرف بزرگ و دوباره ۵ دقیقه میذاریم فریزر و بعدش بقیه ی ژله ی سفیدو اضافه میکنیم تا کامل آناناس رو بپوشونه و میذاریم تو یخچال و دیگه کاری بهش نداریم.
حالا میریم سراغ ژله رولی😋
برای ژله رولی به یه سینی یا ظرف مستطیلی با ابعاد حدودا ۲۰ در ۳۰ نیاز داریم، کف ظرفو خیس میکنیم با سلفون یا کیسه فریزری که بازش کردیم کاملا میپوشونیم.
حالا یه بسته ژله ی توت فرنگی رو تو سه چهارم لیوان آب داغ حل میکنیم و یکم که سرد شد نصف لیوان بستنی فشرده بهش اضافه میکنیم و یکم هم میزنیم تا بافت بستنی یکنواخت بشه، خیلی هم نزنید که کاملا مخلوط بشن( الان تو عکس من هم بستنیم کم بوده هم زیاد هم زدم شکل زله خوشگل نشده)
بعدش محتویات رو اروم میریزیم تو سینی و میذاریم یخچال.
بعد از حدودا ۴۰ دقیقه میاریم بیرون، دقت کنید نهایت از ۴۵ بیشتر نشه چون موقع رول کردن ژله میشکنه.
حالا اروم گوشه های کیسه فریزر رو میگیریم و میذاریمش رو یه سطح صاف و از قسمت عرض به شکل نوار دو سانتی با چاقو میبریم و با انگشت اروم رل میکنیم و میذاریم تو یه ظرف دیگه. وقتی تموم شد میذاریم دو ساعتی تو یخچال بمونه تا خودشو کامل بگیره.
حالا هر دو زله هارو بیرون میاریم و ژله رولیا رو رو زله ی سفید میچینیم.
واسه دراوردن ژله از ظرف سعی کنید اول چند ثانیه اونو تو یه ظرفی که اب داغ ریختید قرار بدید بعد اروم با چاقو کناره های ژله رو از طرف جدا کنید، حالا یه بشقاب بذارید زیرش و ظرفو سر و ته کنید یه چند بارم به ته ظرف ضربه بزنید به راحتی در میاد، طرفتون پلاستیکی باشه حتما، از شیشه ای به هیچ وجه استفاده نکنید.
واسه این یکی زله هم به تعداد رنگای دلخواهتون ظرف بردارید و تو هرکدوم نصف لیوان اب داغ بریزید و سه قاشق ژله اصافه کنید بعدش بریزید تو قالب های پلاستیکی یخ که از قبل چرب شده، بعد دو سه ساعت که ژله خودشونو گرفتن درشون بیارید.
یه بسته ژله ی الوورا رو که حل کردید و حالا کاملا سرد شده به ارتفاع نیم سانت بریزید کف طرف و ۱۵ دقیقه بذارید فریزر، حالا ژله های رنگیتونو کنار هم کف طرف بچینید و با دوباره ژله الوورا بریزید روش تا بینشون و روشو بپوشونه، بسته به سلیقتون میتونید یه ردیف یا دو ردیف دیگه هم روش بچینید، البته تو هر مرحله ۱۵ دقیقه باید بذارید تو فریزر.
حتی میتونید بعصی از تکه های ژله های رنگی رو شکل نوار دربیارید و بین ردیف ها بذارید.
یه نکته هم بگم، اگه یه وقتی دیدی زلتون خراب شد، مثلا شل شد یا شکلش به هم ریخت میتونید کتری رو بدارید رو گاز و وقتی اب جوش اومد زله هاتون رو بریزید تو یه کاسه و بذارید رو کتری تا بخار اب اونو دوباره اب کنه و حالا اگه مثلا زلتون شل شده بود میتونید دوباره یکم پودر اضافه کنید و دوباره مراحل رو انجام بدید:)
خب این بود دستور تهیه زله😊😋
امیدوارم مفید بوده باشه.
خب سکوت جان فرزندم وقت امتحانتو کی بذاریم؟😂